PIC flashen NL.htm

Hoofdmenu DCC Flashen van de PIC processor Flashen van de PIC processor Flashen van de PIC processor Flashen van de PIC processor Flashen van de PIC processor Flashen van de PIC processor

Large WebCounter Logo - Transparent Background

 Hit Counter by Digits

Flashen van de PIC processor

geplaatst 26-07-2023

 

PICKIT3

 

 

Het Flashen van de PIC processor

Voor de decoder in bedrijf genomen wordt moet natuurlijk eerst de PIC processor 12f629 geflasht worden met de juiste software. De HEX file hiervoor vindt je in de documentenmap of op de site van de software ontwikkelaar. Hier zal in het betreffende geval via een link naar verwezen worden. Soms is de .HEX file ook in de documentenmap te vinden. Ook mag je me altijd een bericht sturen voor de .HEX file via mijn homepage www.paulspage.nl mocht je problemen hebben de juiste .HEX file te vinden. Heb je al een programmer hiervoor, prima! Je kunt de PIC dan direct met deze .HEX file flashen.

Ik heb hier in combinatie met MPLAB IPE v4.00 zeer goede ervaringen mee. Dit software pakket is zeer eenvoudig in gebruik. Dit programma is gratis te downloaden van de Microchip site.

MPLAB

Ik heb deze programmer die voor alle mogelijk PIC processors geschikt is, gekocht bij aliexpress net als de hier afgebeelde programmeeradapter die zeer handig is tijdens het programmeren. Meerdere PICs na elkaar programmeren is door de aanwezige (groene) programmeervoet zeer snel te doen zonder pootjes van de processors te beschadigen. Mogelijk zijn er mensen die ook goede ervaringen hebben met andere programmers en andere programma’s om te programmeren. Ik verneem dat graag om eventueel hier te publiceren.

Na het flashen is de processor klaar voor gebruik.

Wanneer je toch aan het winkelen bent, bestel dan gelijk een programmeer adapter voor SOP8 socket mee om ook PICs in dit formaat makkelijk te kunnen programmeren. Dit formaat PIC zit bijvoorbeeld op de mini-functiedecoder.

sockel1 Sockel2

 

De instellingen van de software voor de programmer zijn uitgebreid beschreven in de documentenmap welke je hieronder kunt downloaden.

Documenten Download

Hoofdmenu